Placeholders logotyp, till startsidan

Fängelse för försök till terrorfinansiering

Publicerad 20 september 2023

En person döms den 20 september av Svea hovrätt till fyra år och sex månaders fängelse för bland annat försök till finansiering av terrorism, grovt brott. Domen innebär ett fastställande av tidigare dom i tingsrätten. Personen döms däremot inte till utvisning som i tidigare dom.

Hovrättens dom innebär att personen döms för att ha försökt samla in pengar till terroristorganisationen PKK. Personen, som greps i Stockholmsområdet i januari 2023, döms även för försök till grov utpressning och grovt vapenbrott.

I tingsrätten dömdes personen även till utvisning, vilket upphävs av Svea hovrätt. Två av nämndemännen är skiljaktiga och vill fastställa tingsrättens dom även i den delen.

Förundersökningen har bedrivits av Säkerhetspolisen under ledning av åklagare vid riksenheten för säkerhetsmål.

Publicerad

 20 september 2023

Kontraterrorism Terrorism

Dela denna artikel

Placeholderlogotyp

Säkerhetspolisen avvärjer hot mot Sveriges säkerhet och mot medborgarnas fri- och rättigheter. Vårt uppdrag är att säkra framtiden för demokratin.

Sociala medier

Följ Säkerhetspolisen i sociala medier. Vi finns på Twitter, Instagram och LinkedIn

Tipsa oss

Har du sett eller hört något som Säkerhetspolisen kan ha nytta av i arbetet för att skydda Sverige?

Till tipssidan

Telefon: 010-568 70 00

Om kakor på webbplatsen

På denna webbplats används endast nödvändiga kakor för att webbplatsen ska fungera. Genom att klicka på "Jag förstår" sätts också en kaka för att fortsätta hålla meddelandet stängt.

Läs mer om kakor