Placeholders logotyp, till startsidan

Utbildningssamordnare inom polisoperativa utbildningar

Sista ansökningsdag: 14 augusti 2022

HR

Stockholm

Är du polis och har erfarenhet av utbildningsverksamhet? Vi söker nu dig som vill verka i en samordnande och utbildande roll inom PolKon med speciellt intresse för fordonsutbildningar. Vill du vara med och driva och utveckla Säkerhetspolisens polisoperativa utbildningar? Då är du välkommen med din ansökan!

Referensnummer: 2022-10637

Så här arbetar vi på Säkerhetspolisen

Ditt och dina kollegors uppdrag är att tillsammans skydda Sverige, vår demokrati och våra fri- och rättigheter. Dina kollegor är specialister, sakkunniga och samhällsintresserade. De vet att saker inte alltid är som det ser ut vid första anblick. Därför söker vi kollegor som bidrar med kompletterande perspektiv, kunskaper och erfarenheter som sammantaget gör oss bättre.

Det finns många olika yrken och kompetenser hos oss, däribland utbildningssamordnare och utbildare. Du kommer samverka med och lära mycket av andra. Du kommer också kunna arbeta och utvecklas självständigt. Både lagarbete och djup specialisering behövs för att förstå och hantera våra komplexa uppdrag. Det är Säkerhetspolisens ansvar att det som inte får hända, inte heller händer. Oavsett arbetsuppgift är du med och utvecklar Sveriges säkerhet.

Det här är ditt uppdrag

Som utbildningssamordnare och utbildare arbetar du nära den operativa verksamheten och är med och planerar, genomför och utvärderar Säkerhetspolisens polisoperativa utbildningar utifrån verksamhetens behov.

I rollen ingår kursansvar för olika polisoperativa utbildningar och även myndighetsövergripande ämnesansvar. Du ansvarar för Säkerhetspolisens fordonsutbildningar samt är delaktig i övriga operativa utbildningar inom myndigheten.

Genom god samverkan med relevanta aktörer utvecklar du utbildningarnas innehåll och genomförande. Du bevakar den senaste utvecklingen inom ditt ansvarsområde och håller dig uppdaterad genom relevant fortbildning.

Din placering är i Stockholm, men resor inom Sverige förekommer.

De här kvalifikationerna söker vi hos dig

Vi söker dig som har:

• Polisexamen
• Erfarenhet av att leda och bedriva utbildningar
• God förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift

Du som söker kan också ha kompetens som tillför bredd och kompletterande perspektiv. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom kursdesign och planering av utbildningar. Det är positivt om du har ett fordonsintresse med fokus på förarutbildning och ett intresse av att verka i utbildarrollen och utveckla det pedagogiska och didaktiska arbetet. Det är även meriterande om du har fördjupad kunskap inom något av färdighetsämnena som ingår i polisoperativ utbildning.

Det här är kollegan vi söker

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är engagerad och driven med ett stort intresse för utbildning och utveckling. Du är noggrann, självgående och tar ansvar för ditt arbete.

Som person är du prestigelös och ansvarsfull. Du ser dig själv som pålitlig och lojal och du bidrar till ett gott arbetsklimat i gruppen.

Du trivs med att arbeta i en social och coachande roll och har lätt för att bygga förtroende och tar initiativ till samarbete. Genom din positiva inställning och goda samarbetsförmåga skapar du relationer som bygger på tydlig kommunikation och tillit.

Så hjälper vi varandra att utvecklas

Som medarbetare förväntas du ta egna initiativ för att utvecklas inom ditt område. Du har nära kontakt med din chef för att diskutera din och vår gemensamma utveckling. Vilka behov har vi och i vilken riktning vill du utvecklas?

Vi strävar efter balans mellan arbetet och livet utanför. Vi premierar hälsa och erbjuder träning på jobbet. Det ger dig energi och tid att utvecklas.

Anställningsvillkor och krav

Det här är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Du får statlig tjänstepension PA 16. Utöver det har Säkerhetspolisen ett lokalt avtal med en extra pension för våra anställda. Om du ska vara föräldraledig får du en extra föräldralön som totalt innebär 90 procent av din lön. I anställningsavtalet ingår även extra försäkring som ger ekonomiskt skydd för make, maka, registrerad partner, sambo och barn.
Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ställer höga krav på säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Så tar du kontakt med oss

Du är välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 072-384 40 06. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Så ansöker du

(Genom att klicka på länken dirigeras du till vårt ansökningsverktyg. Du kommer där att behöva ange en giltig e-postadress dit en länk till ansökan för tjänsten skickas)

Ansökan ska ha kommit in senast 2022-08-14.

Vi påbörjar urvalet efter annonseringstidens slut och räknar med att ta kontakt med dig som gått vidare runt v. 34.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning.

Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid Säkerhetspolisen

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Det beror på att vi har tjänster som omfattas av sekretess.

I den här rekryteringen använder vi arbetspsykologiska tester.

Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Publicerad

 20 juni 2022

Dela denna artikel

Placeholderlogotyp

Säkerhetspolisen avvärjer hot mot Sveriges säkerhet och mot medborgarnas fri- och rättigheter. Vårt uppdrag är att säkra framtiden för demokratin.

Sociala medier

Följ Säkerhetspolisen i sociala medier. Vi finns på Twitter och LinkedIn

Tipsa oss

Har du sett eller hört något som Säkerhetspolisen kan ha nytta av i arbetet för att skydda Sverige?

Till tipssidan

Telefon: 010-568 70 00

Om kakor på webbplatsen

På denna webbplats används endast nödvändiga kakor för att webbplatsen ska fungera. Genom att klicka på "Jag förstår" sätts också en kaka för att fortsätta hålla meddelandet stängt.

Läs mer om kakor